Mezuro Report Generator

Met de Mezuro Report Generator kunnen branche-specifieke rapportages van bezoekersaantallen of verzorgingsgebieden worden gemaakt op basis van zelf gekozen selecties en uitsplitsingen. De rapportages kunnen op het scherm worden geraadpleegd of worden weggeschreven naar PDF. Met de report generator worden heldere inzichten gegeven, zoals in de voorbeelden hieronder.

Analyse stadscentrum Den Haag met de Mezuro Report Generator

Door de opbouw van frequente, reguliere en incidentele bezoekers te monitoren, worden unieke inzichten verkregen in bijvoorbeeld de mensen die naar Den Haag komen.

Dashboard - City Centre analysis The Hague-page-001

Belangrijkste Inzichten:

  • De meerderheid van de bezoekers komt uit het ‘Groene Hart’ van Nederland, aangevuld met bezoekers uit Maastricht en Groningen.
  • Op werkdagen begint de stad vol te stromen met bezoekers tussen 7.00 en 8.00 uur ’s ochtends, met nog een stijging van de aantallen rond lunchtijd.
  • Gedurende de weekenden trekt het centrum beduidend minder bezoekers met een piek rond 3.00 ’s middags.
  • Er is een grote terugval in frequente bezoekers gedurende de Kerstvakantie, terwijl het aantal reguliere en incidentele bezoekers sterk stijgt net voor de kerstperiode.

Analyse Koningsdag met de Mezuro Report Generator

Koningsdag is niet alleen voor Nederlanders een groot evenement. Ook buitenlandse bezoekers vanuit de hele wereld bezoeken dit feest. Met een analyse van bijvoorbeeld Koningsdag in de Mezuro Report Generator krijgt men inzicht in de herkomst van de buitenlandse bezoekers. Ook kan worden bekeken hoe ver de Nederlanders bereid zijn om te reizen om dit feest in Amsterdam te beleven. Er is inzicht in het aantal mensen in de stad op ieder moment van de dag.

Dashboard - Event analysis Kingsday Amsterdam-page-001(1)

Belangrijkste inzichten:

  • Mensen komen naar Amsterdam vanuit de hele wereld. Koningsdag blijkt populair bij bezoekers uit Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.
  • Zelf Australiërs en Nieuw-Zealanders komen het feest hier meevieren.
  • Afrika en Azië zijn, gerelateerd aan de grote hoeveelheid inwoners aldaar, ondervertegenwoordigd.
  • We zien dat de incidentele Nederlandse bezoekers van Amsterdam bereid zijn verder te reizen dan de frequente bezoekers.
  • Koningsdag is een van de hoogtepunten qua bezoekers aan Amsterdam, gezien de piek in bezoekersaantallen op 27 april.

Lees ook:

Evalueren van evenementen met de Mezuro Mobiliteits Informatie

Inzicht in herkomst van toeristen

Retail: waar komen uw klanten vandaan?